Dit recept is voor 3-4 personen.
Ik dacht eerst dat er in eiersalade altijd melk zat. Maar als je net hebt gehoord dat je een lactose-intolerantie hebt, weet je even niet meer wat je wel en niet mag eten. Ik ging er gewoon vanuit dat er melk in zat. En dat klopt ook gedeeltelijk wel. In sommige verpakkingen zit melk, maar in die van het Jumbomerk en het Ahmerk niet. Let wel op want er zijn daar ook weer verschillende soorten van. Maar ik had toch zin om de keuken eens in te duiken. Mijn eitjes moesten nodig op. Dus ik besloot zelf eens deze eiersalade te maken. En dat ga ik zeker vaker doen, zo lekker! Ook lekker op een kaiser afbakbroodje (de meeste zijn lactosevrij).
*Fructosearm: Gebruik majoneis Van Belze en let op met de kruiden. Laat de curry weg en gebruik mosterd zonder suiker.
Eieren hard koken, afkoelen onder de kraan. Afpellen en dubbel door de eiersnijder doen of gewoon zelf in kleine blokjes snijden.
Roer alles goed door elkaar met de mayonaise of de frietsaus. Voeg als laatste nog de curry, fijngesneden verse bieslook of gedroogde bieslook, paprikapoeder en de kerriepoeder aan de eiersalade toe. Maak alles op smaak met zout en peper.
Roer alles nog eens goed door elkaar. En serveer in een leuk schaaltje!
Ingredienten
Stappen
Eieren hard koken, afkoelen onder de kraan. Afpellen en dubbel door de eiersnijder doen of gewoon zelf in kleine blokjes snijden.
Roer alles goed door elkaar met de mayonaise of de frietsaus. Voeg als laatste nog de curry, fijngesneden verse bieslook of gedroogde bieslook, paprikapoeder en de kerriepoeder aan de eiersalade toe. Maak alles op smaak met zout en peper.
Roer alles nog eens goed door elkaar. En serveer in een leuk schaaltje!