Suikerglazuur lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Wil je je lactosevrije koekjes of cupcakes versieren? Maak dan zelf deze simpele suikerglazuur. Echt heel simpel en ook erg lekker. Voor de witte glazuur heb je maar 2 ingrediënten nodig. Ik heb het recept al regelmatig gebruikt. Om lactosevrije koekjes, cupcakes en tompouces te versieren. Suikerglazuur kan je natuurlijk ook in de winkel kopen van bijvoorbeeld Dr. Oetker deze zijn ook lactosevrij. Kijk altijd wel goed op de verpakking. Maar je hebt hem zelf net zo snel gemaakt.
*Fructosearm: Vervang de poedersuiker door druivensuiker (dextrose Zonnatura).

Voorbereidingstijd5 minutenTotale tijd5 minuten

 100 g poedersuiker
 2 eetl water
 limonadesiroop/eetbare kleurstof

1

Meng de poedersuiker met het water tot de gewenste dikte. Ik voeg eerst 1 eetlepel toe en daarna voorzichtig de tweede eetlepel en blijf goed roeren.

2

Als het te dun is voeg je nog wat poedersuiker toe, als het te dik is voeg je nog wat water toe.

3

Om het wat kleur te geven kun je wat rode, oranje of groene limonadesiroop toevoegen. Maar ik vind het net zo handig om een klein scheutje eetbare kleurstof toe te voegen. Roer even goed door.

4

Smeer de suikerglazuur op koekjes of cakejes. En zet ze 2 uurtjes in de koelkast zodat de glazuur hard wordt of laat het buiten de koelkast hard worden. En dan smullen maar!

kerstkoekjes

Ingredienten

 100 g poedersuiker
 2 eetl water
 limonadesiroop/eetbare kleurstof

Stappen

1

Meng de poedersuiker met het water tot de gewenste dikte. Ik voeg eerst 1 eetlepel toe en daarna voorzichtig de tweede eetlepel en blijf goed roeren.

2

Als het te dun is voeg je nog wat poedersuiker toe, als het te dik is voeg je nog wat water toe.

3

Om het wat kleur te geven kun je wat rode, oranje of groene limonadesiroop toevoegen. Maar ik vind het net zo handig om een klein scheutje eetbare kleurstof toe te voegen. Roer even goed door.

4

Smeer de suikerglazuur op koekjes of cakejes. En zet ze 2 uurtjes in de koelkast zodat de glazuur hard wordt of laat het buiten de koelkast hard worden. En dan smullen maar!

kerstkoekjes

Suikerglazuur lactosevrij