Red velvet biscuit taart Jumbo lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 8-10 stukken lactosevrije red velvet biscuit taart.

Deze bakmix voor roodgekleurde taart met cacaopoeder en icing is lactosevrij. Hij bevat wel melkeiwitten en daar kunnen sporen van lactose aan kleven. Dus als je geen sporen kunt verdragen kun je deze taart ook niet verdragen. Er staat bij allergenen dat deze mix melk bevat, en dat klopt. Heel dubbel allemaal, maar zelf heb ik nergens last van gehad.

Red velvet biscuit taart, ik bakte hem jaren geleden vaak van het merk funcakes. Mijn vriendin verkocht deze heerlijke mix in haar winkel. Nu is deze alleen nog maar per 1 kg verkrijgbaar zie ik nu. Hij is ook een tijdje uit het assortiment geweest volgens mij want ik ben er weleens online naar op zoek geweest. Maar deze van Jumbo komt ook heel goed in de buurt. Die smaak is zo verrukkelijk. Deze biscuit is net wat vaster voor de rest is hij echt heerlijk. Echt een aanrader om snel een taartje op tafel te toveren. Mijn schoonzusje heeft hem die week erna gemaakt, ook met de lactosevrije roomkaas. Dus daar heb ik ook nog een stukje van op. Jammie!

Je gebruikt natuurlijk lactosearme roomkaas van Arla lactofree of de vegan roomkaas van Violife. Ik heb die van Arla gebruikt omdat deze zo lekker zacht van smaak is.

Tip: Doe dopjes in je oren en zet een lekker muziekje op of luister een leuke podcast want 10 minuten mixen vond ik heeeel erg lang met een handmixer. Als je er één hebt die voor jou het werk doet dan ben jij een bofkont haha en heb je hier geen last van.

red

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd50 minutenTotale tijd1 uur

 1 pak Jumbo mix voor red velvet biscuit taart
 4 eieren
 25 ml water
 200 g roomkaas lactosearme Arla lactofree/ plantaardige Violife
 olijfolie voor het invetten
 aardbeien voor garnering

1

Verwarm de oven voor en plaats onderin de oven een hittebestendig schaaltje met water. Ik gebruikte een klein glazen ovenschaaltje.

2

Meng de mix voor Red Velvet cake, eieren en het water in een beslagkom met een mixer met garden 10 minuten op hoge snelheid.

3

Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm. Vet de randen van de springvorm (Ø 24 cm) in met olijfolie en verdeel het mengsel in de springvorm.

4

Plaats de springvorm op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak de Red Velvet cake in 45-50 minuten gaar. Laat de Red Velvet cake ca. 1 uur afkoelen, snij de randen voorzichtig los en verwijder vervolgens de springvorm.

red

5

Haal er alvast een klein schaaltje kruimels af voor de garnering straks.

red

6

Meng de roomkaas in een beslagkom met een mixer glad. Doe de mix voor icing erbij en mix nog 2 minuten.

red

7

Snijd de Red Velvet cake overdwars door midden met een kartelmes (broodmes). Verdeel 1/3e van het roomkaasmengsel over de onderkant van de cake met een mes of lepel. Leg de bovenkant van de cake hier op en druk iets aan. Verdeel het overige roomkaasmengsel over de hele Red Velvet cake.

red

8

Strooi de kruimels over de bovenkant, ik had het langs de randen gedaan zoals op de verpakking.

9

En garneer nog met wat aardbeien. Taddaaaaa!!!

10

11

red

12

red


Red velvet biscuit taart - Jumbo

Ingredienten

 1 pak Jumbo mix voor red velvet biscuit taart
 4 eieren
 25 ml water
 200 g roomkaas lactosearme Arla lactofree/ plantaardige Violife
 olijfolie voor het invetten
 aardbeien voor garnering

Stappen

1

Verwarm de oven voor en plaats onderin de oven een hittebestendig schaaltje met water. Ik gebruikte een klein glazen ovenschaaltje.

2

Meng de mix voor Red Velvet cake, eieren en het water in een beslagkom met een mixer met garden 10 minuten op hoge snelheid.

3

Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm. Vet de randen van de springvorm (Ø 24 cm) in met olijfolie en verdeel het mengsel in de springvorm.

4

Plaats de springvorm op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak de Red Velvet cake in 45-50 minuten gaar. Laat de Red Velvet cake ca. 1 uur afkoelen, snij de randen voorzichtig los en verwijder vervolgens de springvorm.

red

5

Haal er alvast een klein schaaltje kruimels af voor de garnering straks.

red

6

Meng de roomkaas in een beslagkom met een mixer glad. Doe de mix voor icing erbij en mix nog 2 minuten.

red

7

Snijd de Red Velvet cake overdwars door midden met een kartelmes (broodmes). Verdeel 1/3e van het roomkaasmengsel over de onderkant van de cake met een mes of lepel. Leg de bovenkant van de cake hier op en druk iets aan. Verdeel het overige roomkaasmengsel over de hele Red Velvet cake.

red

8

Strooi de kruimels over de bovenkant, ik had het langs de randen gedaan zoals op de verpakking.

9

En garneer nog met wat aardbeien. Taddaaaaa!!!

10

11

red

12

red

Red velvet biscuit taart Jumbo lactosevrij