Pumpkin pie lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Oh my! Wat ziet deze pumpkin pie er heerlijk uit! En ja dit kan ook jou ontbijt zijn! Ik zag dit lekkere recept voorbij komen bij fitfoodnmore via instagram, maar ze heeft ook een facebookpagina. Hij zag er zo lekker uit, dat ik er eens mee aan de slag wilde gaan. Zo gezegd zo gedaan. Vervolgens had ik gevraagd of ik het recept met jullie mocht delen en dat vond ze een leuk idee. Ik heb de ingrediΓ«nten verdubbeld (ook in het recept) en had kant en klare pompoenblokjes uit de supermarkt gekocht, zo ideaal. Maar je kunt ook een soep pompoen (Oranje Hokkaido/flespompoen) gebruiken dan kun je de schil er omheen laten zitten. Snij de pompoen door de midden, hol hem uit met een lepel en snij vervolgens in stukjes. Ik had een kookpan gevuld met water. Daar de pompoenblokjes aan toegevoegd. Deze aan de kook gebracht en ruim 10 minuten laten koken. Toen alles fijn gemaakt met de staafmixer. En af laten koelen. Zo is je pompoenpuree klaar voor gebruik.
*Fructosearm: Vervang het amandelmeel door bloem, als je ook geen tarwe kunt verdragen gebruik dan speltmeel of speltbloem. Gebruik een Oranje Hokkaido pompoen. Vervang de agavisiroop door rijst- of speltstroop. En vervang de kokosbloesemsuiker voor druivensuiker. En gebruik minder koekkruiden (ligt eraan wat je zelf hebben kan).

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd50 minuten

 300 g pompoenpuree (recept onderaan)
 300 g amandelmeel
 3-4 eieren
 6 eetl agavesiroop
 2 eetl kokosbloesemsuiker
 6 eetl kokosolie
 2 theel bakingsoda
 3 eetl koek- en speculaaskruiden
 snufje zout
 Eventueel wat gesmolten pure chocolade, pindakaas en frambozen als topping

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 30 minuten).

2

Doe de pompoenpuree, kokosolie, eieren, agavesiroop, en kokosbloesemsuiker in de blender (of gebruik een staafmixer) en meng tot een gladde massa.

3

Voeg hier het amandelmeel, zout, bakingsoda en de koekkruiden aan toe en roer goed door elkaar.

4

Giet het mengsel in een ingevette kleine springvorm (21cm doorsnede) en leg eventueel een bakpapiertje op de bodem.

5

Bak de pumpin pie in 30 minuten gaar in het midden van de oven.

6

Zodra hij is afgekoeld kan je hem decoreren met 100% pindakaas (van AH), gesmolten pure chocolade en diepvries frambozen. Ik had hem voor de helft al op gegeten samen met mijn moeder. Maar de andere helft hebben we ingevroren zodat we er nog eens heerlijk van kunnen genieten.

7

Lekkere variatietip: Besmeer de pumkin pie eens met roomkaas van Arla, Minusl of Dilea en decoreer met aardbeien.


Pompoenpuree

Ingredienten

 300 g pompoenpuree (recept onderaan)
 300 g amandelmeel
 3-4 eieren
 6 eetl agavesiroop
 2 eetl kokosbloesemsuiker
 6 eetl kokosolie
 2 theel bakingsoda
 3 eetl koek- en speculaaskruiden
 snufje zout
 Eventueel wat gesmolten pure chocolade, pindakaas en frambozen als topping

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 30 minuten).

2

Doe de pompoenpuree, kokosolie, eieren, agavesiroop, en kokosbloesemsuiker in de blender (of gebruik een staafmixer) en meng tot een gladde massa.

3

Voeg hier het amandelmeel, zout, bakingsoda en de koekkruiden aan toe en roer goed door elkaar.

4

Giet het mengsel in een ingevette kleine springvorm (21cm doorsnede) en leg eventueel een bakpapiertje op de bodem.

5

Bak de pumpin pie in 30 minuten gaar in het midden van de oven.

6

Zodra hij is afgekoeld kan je hem decoreren met 100% pindakaas (van AH), gesmolten pure chocolade en diepvries frambozen. Ik had hem voor de helft al op gegeten samen met mijn moeder. Maar de andere helft hebben we ingevroren zodat we er nog eens heerlijk van kunnen genieten.

7

Lekkere variatietip: Besmeer de pumkin pie eens met roomkaas van Arla, Minusl of Dilea en decoreer met aardbeien.

Pumpkin pie lactosevrij