Cupcakemix Blue band lactosevrij

Ik zag deze kant en klare cupcakemixen voorbij komen op facebook en ben gelijk naar de ingrediëntenlijst gegaan. En ontdekte dat deze lactosevrij zijn!! Yeah, dat is dan altijd weer een klein feestje voor mij. Want kant en klare lactosevrije producten zijn er niet heel veel. Deze zakken zijn toch geweldig. Ze hebben een vrolijke verpakking.

Waar kan je de cupcakemix vinden?
De Kant & Klaar cupcakemixen classic en met chocola is te vinden in het bakschap in de volgende supermarkten: Plus, Jan Linders, Hoogvliet, Deen, Dirk, Deka, Boni, Boon’s markt en Jumbo en MCD.

Ik was erg benieuwd en heb ze gekocht bij de Hoogvliet. 


Ingrediënten cupcakemix classic:
Suiker, palm, gepasteuriseerd ei (18 %), TARWE zetmeel, TARWE bloem, stabilisator (glycerol (E422), Xanthaangom (E415)), water, rijsmiddelen (difosfaat (E450), natriumcarbonaat (E500)), zout, conserveermiddelen (kaliumsorbaat (E202), emulgator (zonnebloemlecithine (E322)).


Ingrediënten cupcakemix met chocola:
Suiker, gepasteuriseerd ei (26 %), palm, TARWE bloem, chocola (cacao, suiker, cacaoboter, emulgator (SOJAlecithine (E322)) (6,3 %), stabilisator (glycerol (E422)), xanthaangom (E415)), cacaopoeder (4,7 %), TARWE zetmeel, rijsmiddelen (difosfaat (E450), natriumcarbonaat (E500)), conserveermiddel (kaliumsorbaat (E202)), zout.


Dus hebben we ze gelijk allebei maar even getest. En dit is toch heerlijk hup, zak open knippen. De mix in de cupcakevorm spuiten en bakken maar.

Ik ben als volgt aan de slag gegaan:
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).

Knip het hoekje van de zak op de stippellijntjes af. Je kan de verpakking nu als spuitzak gebruiken. Doe 9 papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm, zodat je straks mooie vormen krijgt. En verdeel de mix in de 9 papieren cupcakevormpjes. Vul ze tot de helft.

Bak de cupcakes in 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Gebruik een cocktailprikker om te kijken of je cupcakes gaar zijn. Komen ze er droog en schoon uit? Dan zijn ze gaar anders moeten ze nog even terug de oven in. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Nu kan het versieren beginnen. Ik had deze cupcakes gebakken voor mijn schoonzusjes babyshower. Ik had de vanille botercrème van het recept van Laura’s Bakery gemaakt. Vervang de roomboter voor plantaardige boter zoals bijvoorbeeld de wajang verkrijgbaar bij Jumbo of de plantenmargarine van de Albert Heijn. Vervolgens heb ik nog wat roze kleurstof toegevoegd en er doorheen geroerd. De botercrème heb ik een spuitzak gedaan en daar flinke toeven mee op de cupcakes gespoten. En daar overheen de roze muisjes  gestrooid. Ze zien er toch super schattig uit? Vind je ook niet?

Mijn conclusie:
Wat een heerlijke cupcakes zijn het geworden. Lekker smeuïg wat ik niet verwacht had. Zowel de classic als de chocola. Deze ga ik zeker nog eens maken. Ideaal ook als je er zoveel moet maken want het is in een kleine moeite gebeurd.