Appel crumble lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze appel crumble heb ik al zo vaak gemaakt. Mijn moeder had al zo vaak aan me gevraagd of ik dit eens wou maken want ze had het weleens eerder op en ze wist nog dat het zo lekker was. Dus sindsdien staat hij ook regelmatig als toetje op tafel. Maar hij is ook heerlijk bij een bakje koffie of thee. Lekker om lauwwarm te serveren met een bolletje soja ijs en flinke toef slagroom.
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij want appels bevatten veel fructose.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd45 minuten

 100 g zelfrijzend bakmeel
 80 g witte basterdsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 70 g wajang/ plantenmargarine AH
 2 eetl paneermeel
 olie/ bakspray
 Voor de vulling:
 3 appels
 40 g bruine basterdsuiker
 1 theel kaneel
 flink handje krokante muesli met noten (jumbomerk)/ of ander merk

1

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. En snij in stukjes.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 30 minuten).

3

Meng het zelfrijzend bakmeel met de witte basterdsuiker en de vanille suiker met een lepel. Voeg de stukjes boter toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers totdat je een kruimelig deeg krijgt.

4

Vet de ovenschaal in met bakspray of olijfolie en strooi op de bodem de paneermeel. De paneermeel vangt straks het vocht van de appels op.

5

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Doe appel stukjes in een schaaltje. Voeg de bruine basterdsuiker en de kaneel toe en roer alles goed door elkaar.

6

Doe alles in de ovenschaal en verdeel over de bodem. Strooi nu de deegkruimels over de appels. En strooi als laatste de krokante muesli erover heen.

7

Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven en bak de appel crumble lichtbruin en krokant.

appel crumble

8

Als je hem al iets eerder hebt gemaakt en toch warm wilt serveren, verwarm je de oven voor op 225 graden hete lucht en doe de appel crumble er dan nog voor ongeveer 5 minuten in.

Ingredienten

 100 g zelfrijzend bakmeel
 80 g witte basterdsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 70 g wajang/ plantenmargarine AH
 2 eetl paneermeel
 olie/ bakspray
 Voor de vulling:
 3 appels
 40 g bruine basterdsuiker
 1 theel kaneel
 flink handje krokante muesli met noten (jumbomerk)/ of ander merk

Stappen

1

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. En snij in stukjes.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 30 minuten).

3

Meng het zelfrijzend bakmeel met de witte basterdsuiker en de vanille suiker met een lepel. Voeg de stukjes boter toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers totdat je een kruimelig deeg krijgt.

4

Vet de ovenschaal in met bakspray of olijfolie en strooi op de bodem de paneermeel. De paneermeel vangt straks het vocht van de appels op.

5

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Doe appel stukjes in een schaaltje. Voeg de bruine basterdsuiker en de kaneel toe en roer alles goed door elkaar.

6

Doe alles in de ovenschaal en verdeel over de bodem. Strooi nu de deegkruimels over de appels. En strooi als laatste de krokante muesli erover heen.

7

Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven en bak de appel crumble lichtbruin en krokant.

appel crumble

8

Als je hem al iets eerder hebt gemaakt en toch warm wilt serveren, verwarm je de oven voor op 225 graden hete lucht en doe de appel crumble er dan nog voor ongeveer 5 minuten in.

Appel crumble lactosevrij