Amandelspijstulband lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze tulband zorgt voor ongeveer 15 plakken cake.

Een cake doet het altijd goed, bijna iedereen lust het wel. En daarom vind ik het ook leuk om ermee te variëren. Nu had ik nog amandelspijs over en dacht ik ga het gewoon proberen. Nou en het is super goed geslaagd, een heerlijke combinatie samen.

En om nu alles in een normaal cakeblik te gieten is zo standaard, en nu bedacht ik dat er nog een super mooie tulband in de kast stond. Deze heb ik nog niet veel gebruikt, hij voelde ook helemaal plakkerig aan dus het werd hoog tijd dat deze eens een goede afwasbeurt kreeg en gevuld werd met een heerlijke cake. En met succes, wat een beauty! Een tulbandvorm geeft gewoon net even een mooiere vorm aan de cake. Ik heb de tulband van 22 cm gebruikt.

Fructosearm: Deze tulband is niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

 250 g zelfrijzend bakmeel
 250 g plantaardige boter wajang/ plantenmargarine AH
 250 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 3 eieren
 snufje zout
 250 g amandelspijs (zelfgemaakt of Dr. Oetker kan melk bevatten)
 olie/ bakspray om in te vetten

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 60 minuten).

2

Zorg dat de lactosevrije boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.

3

Doe in een schaal samen met de suiker en de vanillesuiker. Mix totdat het een romig geheel wordt.

4

Zorg dat de eieren ook op kamertemperatuur zijn. Voeg vervolgens de eieren stuk voor stuk toe, samen met het snufje zout. Blijf nog even goed door mixen.

5

Maak zelf je amandelspijs of meng een half ei door het amandelspijs van Dr Oetker (kan melk bevatten).

6

Verkruimel dit boven het beslag en spatel even door.

7

Spatel nu rustig het zelfrijzende bakmeel in delen door het beslag.

8

Vet de tulbandvorm in met olie of bakspray. En giet het beslag hierin.

9

Bak de amandelspijstulband in ongeveer 60 minuten gaar.

amandelspijstulband

10

Heerlijk met een toefje lactosevrije slagroom en een stukje fruit. Maar zonder iets is hij ook al hartstikke lekker!

11


Amandelspijs - Lactosevrijeten

Ingredienten

 250 g zelfrijzend bakmeel
 250 g plantaardige boter wajang/ plantenmargarine AH
 250 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 3 eieren
 snufje zout
 250 g amandelspijs (zelfgemaakt of Dr. Oetker kan melk bevatten)
 olie/ bakspray om in te vetten

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 60 minuten).

2

Zorg dat de lactosevrije boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.

3

Doe in een schaal samen met de suiker en de vanillesuiker. Mix totdat het een romig geheel wordt.

4

Zorg dat de eieren ook op kamertemperatuur zijn. Voeg vervolgens de eieren stuk voor stuk toe, samen met het snufje zout. Blijf nog even goed door mixen.

5

Maak zelf je amandelspijs of meng een half ei door het amandelspijs van Dr Oetker (kan melk bevatten).

6

Verkruimel dit boven het beslag en spatel even door.

7

Spatel nu rustig het zelfrijzende bakmeel in delen door het beslag.

8

Vet de tulbandvorm in met olie of bakspray. En giet het beslag hierin.

9

Bak de amandelspijstulband in ongeveer 60 minuten gaar.

amandelspijstulband

10

Heerlijk met een toefje lactosevrije slagroom en een stukje fruit. Maar zonder iets is hij ook al hartstikke lekker!

11

Amandelspijstulband lactosevrij