Lactosevrij Kerstmenu

Op de valreep nog een makkelijk lactosevrij Kerstmenu voor jullie. En dit Kerstmenu ga ik vandaag maken voor vrienden, die vanavond gezellig op Kerstavond komen eten bij ons. Ik wil je laten zien dat het helemaal niet moeilijk is om lactosevrij koken. Het zijn net die kleine aanpassingen die het gerecht lactosevrij maken. 

Voorgerecht:
Vooraf maak ik deze verse tomatensoep met soepballetjes. De soepballetjes heb ik vorige week al gedraaid en zitten al in diepvries. Kijk altijd op de verpakking van de kant en klare soepballetjes sommige bevatten melk. 

verse

Hoofdgerecht:
Ik bak aardappelschijfjes in de vorm van een ster in zonnebloemolie van de Lidl. 10 minuten even aanbakken in de hapjes of koekenpan en dan 10 minuten met de deksel op de pan laten garen, zodat ze lekker zacht worden. Beetje zout en paprikapoeder er overheen en voilà. 

Daarbij serveren we de haricots verts in katenspek. Super simpel recept, en deze maak ik al vroeg klaar zodat ze alleen nog maar even de oven in hoeven. 

haricots verts

En deze heerlijke magere biefstukpuntjes gemaakt van “The Meatlovers” bakken we erbij in wajang boter (of gebruik andere plantaardige boter of grill het vlees in de grillpan). Daarbij maak ik nog de champignonroomsaus. Die maak ik ook al van te voren klaar zodat ik het alleen maar even op hoef te warmen. Ideaal toch?

champignonroomsaus

Nagerecht:
En als toetje maken we de Eton Mess, ik gebruik slagroom van MinusL en kant en klare meringues uit de supermarkt. Ik zorg dat ik de meringues al fijn gemaakt heb, de slagroom geklopt en de frambozen ontdooid heb. Zodat ik alles alleen nog maar even door elkaar hoef te mengen en in leuke glaasjes hoef te scheppen. 

eton mess

Conclusie:
Zo heb je een heerlijk lactosevrij Kerstmenu, en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn zie je wel. En ik kan kon toch lekker onbezorgd genieten met de rest. Ga jij nu bij anderen eten of uiteten? Geef het aan dat je geen lactose kan verdragen. Of neem je lactase pilletjes mee. Zo is het ook voor jou een onbezorgde Kerst!