Köfta in tomatensaus met rijst lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 3-4 personen.

Mmm, heerlijke köfta in tomatensaus gerserveerd met rijst. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, jij wel? Dus ik was ook ontzettend benieuwd naar het recept die ik van Rebecca kreeg. En zij had de tip weer van een collega ontvangen. Het zijn gekruide gehaktballetjes in tomensaus. Je gebruikt 2 soorten Italiaanse kruiden van Euroma en je hebt een heerlijke Köfta. Het is echt ontzettend lekker, dit komt hier zeker vaker op tafel. En het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. We hadden ook nog een beetje aan mijn ouders gegeven en die vonden het ook heerlijk! Altijd weer leuk als je iets nieuws probeert en het goed wordt ontvangen hè.

De Italiaanse gehaktkruiden zitten door de gehaktballetjes. Deze kruiden heb ik al eerder gebruikt in het recept voor Italiaanse gehaktballetjes. En dit is een hele lekkere Italiaanse kruidenmelange met salie, basilicum en tomaat. En het maakt dit recept helemaal af.

Zoek je nog een lekker hoofdgerecht? Dan moet je dit recept zeker eens proberen.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 250 g rijst
 500 g gehakt half om half
 1 flinke eetl gehaktkruiden Euroma
 scheutje vloeibare plantaardige boter
 halve courgette
 2 steeltjes lente-ui
 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
 1 flinke eetl Italiaanse kruiden Euroma
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 klontje plantaardige boter Wajang/plantenmargarine/Flora om te bakken

1

Breng een kookpan met water aan de kook en voeg de rijst toe. Volg de instructies op de verpakking.

2

Doe het gehakt, de gehaktkruiden en het scheutje vloeibare lactosevrije boter in een kom. Kneed goed door elkaar en draai er balletjes van.

köfta

3

Doe het klontje boter in de koekenpan en laat smelten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze goudbruin.

köfta

4

Snij de courgette en de lente-ui fijn en voeg deze toe aan de gehaktballetjes en bak even mee.

5

Voeg nu de tomatenblokjes, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en de rest van de kruiden toe. Op laag vuur even warm maken, en blijf goed roeren.

6

Serveer de rijst met gehaktballetjes in tomatensaus.

köfta

7

Eetsmakelijk!

8

köfta


Euroma Italiaanse gehaktkruiden - Jumbo
Italiaanse gehaktballetjes - Lactosevrijeten

Ingredienten

 250 g rijst
 500 g gehakt half om half
 1 flinke eetl gehaktkruiden Euroma
 scheutje vloeibare plantaardige boter
 halve courgette
 2 steeltjes lente-ui
 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
 1 flinke eetl Italiaanse kruiden Euroma
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 klontje plantaardige boter Wajang/plantenmargarine/Flora om te bakken

Stappen

1

Breng een kookpan met water aan de kook en voeg de rijst toe. Volg de instructies op de verpakking.

2

Doe het gehakt, de gehaktkruiden en het scheutje vloeibare lactosevrije boter in een kom. Kneed goed door elkaar en draai er balletjes van.

köfta

3

Doe het klontje boter in de koekenpan en laat smelten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze goudbruin.

köfta

4

Snij de courgette en de lente-ui fijn en voeg deze toe aan de gehaktballetjes en bak even mee.

5

Voeg nu de tomatenblokjes, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en de rest van de kruiden toe. Op laag vuur even warm maken, en blijf goed roeren.

6

Serveer de rijst met gehaktballetjes in tomatensaus.

köfta

7

Eetsmakelijk!

8

köfta

Köfta in tomatensaus met rijst lactosevrij