Gehaktbal gevuld met kaas lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Als wij gehaktballen maken draai ik er altijd kleine balletjes van. Maar ik wilde deze keer gewoon weer eens een keer wat anders. En met alle ingrediënten die we in huis hadden kwam dit recept eruit. Een heerlijke gehaktbal gevuld met kaas. Gebruik een blok oude kaas en snij daar blokjes vanaf of gebruik plakken belegen tot oude kaas of blokjes oude kaas 48+ van de Albert Heijn of Old Amsterdam blokjes. Onderaan dit recept staat een blog over kaas met een lactose-intolerantie.
*Fructosearm: Als je ook gevoelig bent voor tarwe gebruik dan glutenvrije paneermeel, let op welke mosterd je gebruikt (bijvoorbeeld Franse mosterd Marne uit een tube). De hoeveelheid kruiden kan ik verdragen doordat ze over 500 gram gehakt verdeeld worden, kijk voor jezelf of dat dat ook voor jou geld.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 500 g gehakt half om half
 1 ei
 1 theel mosterd
 halve theel zout
 halve theel peper
 halve theel kerriepoeder
 halve theel paprikapoeder
 scheutje citroensap
 4 plakken kaas (Hollandse harde kaas belegen tot oud, plantaardige kaas Violife Wilmersburger) of kaasblokjes 48+ AH
 36 g paneermeel
 klontje wajang/plantenmargarine AH/vloeibare plantaardige boter

1

Doe het gehakt, 16 gram (6 eetlepels) paneermeel, het ei, mosterd, zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder en een klein scheutje citroensap in een schaal.

2

Kneed alles goed door met je handen. En draai er 4 grote gehaktballen van.

3

Scheur de plakken oude kaas in kleine stukjes (als je blokjes kaas gebruikt hoeft dat niet). Duw de kaas in de gehaktbal en duw de gehaktbal weer dicht, net zolang totdat je de kaas niet meer ziet.

4

Doe de 20 gram paneermeel op een diep bord en haal hier de gehaktballen doorheen.

5

Doe de boter in de koekenpan en laat smelten. Bak de gehaktballen nu in ongeveer ruim 20 minuten gaar. Dat wordt smullen geblazen!


Kaas eten met een lactose-intolerantie

Ingredienten

 500 g gehakt half om half
 1 ei
 1 theel mosterd
 halve theel zout
 halve theel peper
 halve theel kerriepoeder
 halve theel paprikapoeder
 scheutje citroensap
 4 plakken kaas (Hollandse harde kaas belegen tot oud, plantaardige kaas Violife Wilmersburger) of kaasblokjes 48+ AH
 36 g paneermeel
 klontje wajang/plantenmargarine AH/vloeibare plantaardige boter

Stappen

1

Doe het gehakt, 16 gram (6 eetlepels) paneermeel, het ei, mosterd, zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder en een klein scheutje citroensap in een schaal.

2

Kneed alles goed door met je handen. En draai er 4 grote gehaktballen van.

3

Scheur de plakken oude kaas in kleine stukjes (als je blokjes kaas gebruikt hoeft dat niet). Duw de kaas in de gehaktbal en duw de gehaktbal weer dicht, net zolang totdat je de kaas niet meer ziet.

4

Doe de 20 gram paneermeel op een diep bord en haal hier de gehaktballen doorheen.

5

Doe de boter in de koekenpan en laat smelten. Bak de gehaktballen nu in ongeveer ruim 20 minuten gaar. Dat wordt smullen geblazen!

Gehaktbal gevuld met kaas lactosevrij