Eetdagboek week 42

Maandag 15-10-18:
Vanavond aten we heerlijke gepofte aardappels met grof zeezout. De lactosevrije roomkaas liet ik deze keer achterwege. En deze kippenpootjes zette ik bij mijn ouders in de oven. Een potje erwten met wortel erbij en smullen maar! 

Dinsdag 16-10-18:
Ik was bloginsider van Arla lactofree en je moest daarvoor een lekker hoofdgerecht verzinnen. En ik wilde al zolang de lactosevrije bechamelsaus met jullie delen. Dus heb ik mijn zelfgemaakte lasagne weer gemaakt, zo had ik 2 vliegen in één klap. Aan het recept heb ik ook wat sambal toegevoegd zo heeft hij net dat extra lekkere smaakje waar ik zo van hou gekregen. Soms moet je wat experimenteren in de keuken nietwaar?


Woensdag 17-10-18:
Ik was vanmiddag met mijn moeder op kraamvisite geweest bij ons nichtje. Dus wij waren te laat thuis om nog eten te koken. Dus hadden we afgesproken dat mijn mannetje onderweg naar huis een heerlijke pizza mee zou nemen. En zo gezegd zo gedaan. Helaas heeft Perla Dicairo in Zaltbommel geen Parmezaanse kaas dus ik bestel hem daar altijd zonder kaas. Thuis heb ik er strooikaas overheen gestrooid. Maar ik smelt er soms zelf thuis ook nog wel eens geraspte kaas (zelfgerast harde Hollandse kaas, Kees kaas, Parrano geraspt) overheen in de magnetron. Ideaal en lekker zo’n snelle hap! 

Donderdag 18-10-18:
Vanavond aten wij deze heerlijke nacho gehaktschotel weer eens. Hij staat nu ook weer online. Deze is zo lekker als avondeten. Maar ook lekker voor bij de borrel, dan kun je er met een groot koppel van eten hoor! 

Vrijdag 19-10-18:
Mijn moeder heeft de aller lekkerste kippensoep weer eens gemaakt. Ze maakt deze altijd met kippenbout, lekker ouderwets maar daar krijg je zulk lekker fijn kippenvlees van. Wij zijn er dol op! Je kunt een pakje kippensoep gebruiken (sommige kunnen sporen van melk bevatten) maar deze keer had mijn moeder 3 blokjes kippenbouillon van Maggi gebruikt (kan ook sporen van melk bevatten) een handje vermicelli erbij en aanvallen maar! 

Erbij hadden we stokbrood met raclette kaas (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan, bij mij ging het goed) uit de oven. Ik zet de oven dan op grillen, een paar minuten en hij is al klaar. Zo lekker! Binnenkort online. We hadden niet zoveel honger, ik had ’s middags nog een beetje van de nacho gehaktschotel gegeten. En mijn mannetje had een borrel gehad op het werk en had daar ook lekker bij gesnaaid. Ideaal zo. 

Zaterdag 20-10-18:
Weekend! Wat een heerlijke dag, wij besloten om lekker even in het bos te gaan wandelen in Doorn. Heerlijk was het, lekker slenteren door de bladeren op de grond. Schitterend gezicht. Deze tijd van het jaar heeft ook zeker weer wat moois hè. Daarna zijn we nog even langs een kringloopwinkel gereden. En hebben we een frietje gehaald en deze bij mijn schoonouders opgegeten. Ik had een frietje met een braadworst. Mmm! 

Zondag 21-10-18:
Vanavond aten we krieltjes met pesto en een hamburger en gebakken lente-ui. Lekker simpel op de Zondag, maar wel lekker en zo kregen we toch ook wat groentes binnen.