Boerenkoolsoep met rookworst lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

Boerenkoolsoep? Ik hoor je denken, waar komt zij nou weer mee aan? Ik heb deze al heel lang geleden eens gemaakt en ik moet toegeven dat hij nu nog lekkerder geworden is, veel romiger. Dat komt omdat ik iets meer aardappels toe heb gevoegd en wat lactosevrije kookroom. We hadden heel veel boerenkool gekregen van een kennis en mijn moeder en ik zijn wel een uur bezig geweest om alles van de stronken te halen, te wassen en in te vriezen. Pfff wat een karwei, hoe deden ze dat vroeger toch allemaal zeiden mijn moeder en ik zo tegen elkaar. Ben ik ff blij dat je het tegenwoordig gewassen en gesneden en al in de koeling bij de supermarkt kan kopen.

Ik hield 300 gram apart voor deze boerenkoolsoep, de rest zit lekker in de diepvries. Dus wij kunnen deze winter maar smullen. Ik wil ook nog een keer een recept met bladerdeeg en rookworst maken. Die tip kreeg ik van mijn vriendin, dus hou mijn blog in de gaten. Deze boerenkoolsoep is echt een prima hoofdgerecht. Je kunt er wat lactosevrij brood bij serveren, een ciabatta om af te bakken is bijvoorbeeld al heel lekker.

boerenkoolsoep

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 300 g verse boerenkool gesneden
 500 g aardappels
 2 steeltjes lente-ui
 kleine prei + het groen
 1 ,5 liter water
 3 rundvleesbouillon Jumbo, Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 150 g verse rookworst
 olijfolie
 scheutje kookroom Alpro, Minusl (0,1/100g), Oatly
 platte peterselie

1

Schil de aardappels en snij deze in blokjes. Snij de lente-ui en de prei fijn.

2

Voeg een scheutje olijfolie toe in de kookpan en laat warm worden.

3

Fruit de lente-ui en prei hierin.

4

Voeg de aardappelblokjes, boerenkool, water en de bouillonblokjes toe. En breng aan de kook. Kook de soep 20 minuten.

5

Snij ondertussen de rookworst fijn en bak deze in een kleine scheut olijfolie in de koekenpan lekker knapperig. En laat even staan.

6

Pureer de soep met de staafmixer.

7

Snij de peterselie fijn.

8

Voeg de gebakken rookworst, peterselie en een flinke scheut lactosevrije kookroom toe.

boerenkoolsoep

9

boerenkoolsoep

10

boerenkoolsoep

Ingredienten

 300 g verse boerenkool gesneden
 500 g aardappels
 2 steeltjes lente-ui
 kleine prei + het groen
 1 ,5 liter water
 3 rundvleesbouillon Jumbo, Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 150 g verse rookworst
 olijfolie
 scheutje kookroom Alpro, Minusl (0,1/100g), Oatly
 platte peterselie

Stappen

1

Schil de aardappels en snij deze in blokjes. Snij de lente-ui en de prei fijn.

2

Voeg een scheutje olijfolie toe in de kookpan en laat warm worden.

3

Fruit de lente-ui en prei hierin.

4

Voeg de aardappelblokjes, boerenkool, water en de bouillonblokjes toe. En breng aan de kook. Kook de soep 20 minuten.

5

Snij ondertussen de rookworst fijn en bak deze in een kleine scheut olijfolie in de koekenpan lekker knapperig. En laat even staan.

6

Pureer de soep met de staafmixer.

7

Snij de peterselie fijn.

8

Voeg de gebakken rookworst, peterselie en een flinke scheut lactosevrije kookroom toe.

boerenkoolsoep

9

boerenkoolsoep

10

boerenkoolsoep

Boerenkoolsoep met rookworst lactosevrij