Bechamelsaus met Arla lactofree melk

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze heerlijke bechamelsaus gebruik ik altijd door mijn zelfgemaakte lasagne. En ik vind dat hij niet kan ontbreken. Mmm, zo lekker! Het is ook een basis recept om er een lekkere kaassaus mee te maken, binnenkort ga ik hier ik verder mee aan de slag. Het is helemaal niet moeilijk om de saus te maken maar je moet wel even geduld hebben en je moet veel roeren met een garde. Blijf net zo lang roeren totdat de bechamelsaus de juiste dikte heeft bereikt, en volg goed de instructies bij de stappen hieronder. Dan kan het bijna niet mis gaan.
*Fructosearm: Als je ook geen tarwe kan verdragen gebruik dan speltbloem. En let op met de kruiden.

Kook tijd15 minutenTotale tijd15 minuten

 50 g wajang boter/plantenmargarine AH
 50 g bloem
 500 ml melk Arla lactofree (0.01/100g)
 snufje zout
 snufje peper
 snufje nootmuskaat

1

Smelt de boter in een steelpannetje.

2

Zodra de boter gesmolten is voeg je al roerend met een garde de bloem toe. En laat even een paar minuten staan en blijf roeren.

3

Giet nu scheutje voor scheutje de melk toe, doe dit heel rustig. En laat de bechamelsaus ook telkens even pruttelen tussendoor.

4

Blijf goed roeren, roer er telkens weer een beetje lactosevrije melk doorheen zodra de andere melk is opgenomen in het bloemmengsel. Zodra de melk op is moet hij de juiste dikte bereikt hebben, is hij te dik? Voeg dan nog een extra scheutje melk toe. Is hij te dun? Laat het dan al roerend nog even pruttelen.

5

Voeg een snufje peper, nootmuskaat en zout toe aan je bechamelsaus en roer even door.

Ingredienten

 50 g wajang boter/plantenmargarine AH
 50 g bloem
 500 ml melk Arla lactofree (0.01/100g)
 snufje zout
 snufje peper
 snufje nootmuskaat

Stappen

1

Smelt de boter in een steelpannetje.

2

Zodra de boter gesmolten is voeg je al roerend met een garde de bloem toe. En laat even een paar minuten staan en blijf roeren.

3

Giet nu scheutje voor scheutje de melk toe, doe dit heel rustig. En laat de bechamelsaus ook telkens even pruttelen tussendoor.

4

Blijf goed roeren, roer er telkens weer een beetje lactosevrije melk doorheen zodra de andere melk is opgenomen in het bloemmengsel. Zodra de melk op is moet hij de juiste dikte bereikt hebben, is hij te dik? Voeg dan nog een extra scheutje melk toe. Is hij te dun? Laat het dan al roerend nog even pruttelen.

5

Voeg een snufje peper, nootmuskaat en zout toe aan je bechamelsaus en roer even door.

Bechamelsaus met Arla lactofree melk