Eetdagboek week 4 2021 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week de aller lekkerste lactosevrije lasagne weer. En wat dacht je van een heerlijk ontbijtje op de Zondagmorgen? En ik maakte een verrukkelijke borrelplank.

Maandag  18-01-2021:
Vanavond kookte ik de aardappels, deze heb ik even laten afkoelen en heb ze vervolgens in stukjes gesneden. En gebakken in een flinke scheut olijfolie. Ik bakte deze gemarineerde kipfilet en ik kookte er snijboontjes bij. Een lekker Hollands maaltje op deze Maandagavond.


Dinsdag 19-01-2021:
Ik had kipburgers bij de AH in de bonus gekocht. Daar heb ik een heerlijk broodje van gemaakt met gebakken ei, tomaatjes, augurk en ketchup. Daarbij bakte ik deze lachebekjes van Aviko in de airfryer, het stond niet op de verpakking dat dit kon maar ze waren super knapperig geworden.


Woensdag 20-01-2021:
Het was deze week de week van het snoepgoed. Ik bestelde ook een box en we hebben er lekker van gesmuld, ik ga deze verantwoorde tussendoortjes zeker vaker bestellen. Onze zoon vond niet alles lekker, maar ik zelf ben wel enthousiast. 

Vandaag hadden we weer een keer zin in lactosevrije lasagne. Ik gebruik altijd deze verpakking van Knorr wereldgerechten. Dan gebruik ik lactosearme melk en zelfgeraspte extra belegen Hollandse kaas. Ik had nu een courgette, lente-uitje en een paprika toegevoegd. En 250 ml water en 250 ml lactosearme melk. Zo vinden wij de lasagne het lekkerst.


Donderdag 21-01-2021:
Ik had alle ingrediënten voor deze heerlijke lactosevrije plaattaart met kebab weer eens in huis gehaald. Aanradertje hoor. Ik had alleen niet zoveel courgette meer en ik had er wat champignons aan toegevoegd. En dat was ook heel erg lekker kan ik je vertellen.


Vrijdag 22-01-2021:
Mijn moeder maakte de aller lekkerste kippensoep weer. Natuurlijk lactosevrij, wij gebruiken hiervoor altijd wel een pakje maar je kunt natuurlijk ook kippenbouillon van Maggi (kan sporen van melk bevatten) of Jumbo gebruiken. Wist je al dat de bouillonblokjes van de Albert heijn lactose bevatten? Ik had ’s middags geborreld met een vriendin dus ik had ’s avonds genoeg aan een soepje. 


Zaterdag 23-01-2021:
We zijn ’s middags naar Herpenduin gereden in Schaijk. Dat was zo leuk, lekker buiten gewandeld en onze zoon heeft er heerlijk kunnen spelen en gewandeld. Toen we thuis kwamen maakten we de lactosevrije kippensoep nog even warm.

Daarna heb ik een heerlijk ossenhaasje van de Aldi in plantaardige boter gebakken. De volgende keer gebuik ik blue band margarine dat zou volgens de jongens van Ster in de keuken de beste boter zijn om de biefstuk in te bakken. En dan halen we ook eens de ossenhaas van de slager. Ik ben benieuwd of ik hem dan net zo krijg als de verrukkelijk biefstuk van Loetje. Wat wit brood erbij en aanvallen maar, kijk uit niet al het witte brood is lactosevrij. Ik had nu een halfje wit van de Jumbo besteld. En ik maakte er een heerlijke salade bij van ijsbergsla. Deze ga ik volgende week nog eens maken en dan maak ik er een mooie foto van en deel ik het recept met jullie. 

Oeh dit is echt heerlijk ijs, dit haalde ik pas bij de Lidl toen de veganproducten in de folder stonden. Wat MinusL slagroom erop en genieten maar!


Zondag 24-01-2021:
Vanmorgen maakte ik dit gruwelijke lekkere ontbijtje. Het lijkt op dit recept, maar dan heb ik maar 1 theelepel cacaopoeder toegevoegd en een eetlepel kruiden van Green gypsy. Wat een plaatje hè?

Vanmiddag hebben we gezellig geborreld heb ik gezorgd voor heerlijke hapjes. Ik had een borrelplank (geleend van mijn schoonzusje) op gemaakt en ik had er nog kippenstokjes met satésaus en gevulde champignons bij geserveerd. Grappig he om mij in actie te zien in de keuken hihi. Daar maakte ik de lactosevrije gevulde eitjes. Ik kocht de brie met suikers en koolhydraten op 0 (Jumbo of AH). Ik kocht de toastjes bij de Aldi, de kaas is van Old Amsterdam. Ik kocht de cheese pops, de tomatenspread van Oatly, de kipsaté bevatte alleen lactose. Ik kocht ook nog tapenade en ik maakte weer een heerlijke spread met Arla lactofree roomkaas en chilisaus. Het partybrood komt ook van de Aldi. We hadden zo lekker gesmikkeld, we hadden geen honger meer ’s avonds.