Eetdagboek week 24 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. We aten deze week weer het lekkere recept voor opgerolde pasta met tapenade en kipfilet en wat dacht je van een nieuw recept voor köfta en we hadden twee avonden vrienden op visite afgelopen weekend waarbij ik ook een aantal hele lekkere dingen maakte met mijn vriendin en zelf had ik al wat voorbereidingen getroffen zodat we die avond zelf niet lang in de keuken hoefde te staan.

Maandag 08-06-20:
We aten weer eens gekookte aardappels, deze keer uit de tweedehandse micro cook van Tupperware die ik in de kringloopwinkel kocht. Wat een super fijn product, deze ga ik zeker vaker gebruiken in no time heb je lekkere gekookte aardappels uit de magnetron klaar gemaakt. Daarbij bakte ik vissticks in de flora boter en maakte ik een blikje mais warm in een kookpannetje. 


Dinsdag 09-06-20:
Oh, deze opgerolde pasta met zelfgemaakte tapenade en kipfilet kan ik elke week wel eten. Dit is zo ontzettend lekker! We hebben er weer van genoten. Ik had nu een kipfilet gekookt ipv dat ik een blikje kipfilet had gebruikt. Ik kan niet wachten totdat we het weer een keer gaan eten, jammie!

En als toetje aten we watermeloen met zelf geklopte slagroom van Minusl. 


Woensdag 10-06-20:
Dit is een nieuw recept voor köfta die ik binnenkort hoop uit te werken. Deze kreeg ik van Rebecca en zij had de tip weer van haar collega. De eerste keer vergat ik van het gehakt balletjes te draaien en had ik het gewoon rul gebakken. Dus daarom hebben we het twee keer achter elkaar gegeten. En dat was helemaal geen straf, want het is echt hartstikke lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik hou ervan! 

köfta


Donderdag 11-06-20:
Het was weer tijd voor schnitzel, mmm! Die doet het altijd goed bij ons, let altijd wel op de verpakking want ook schnitzels kunnen lactose bevatten. Ik had deze gepaneerde schnitzel van de AH besteld en deze bevat melkeiwit dus dat betekend dat er sporen van lactose aan kunnen kleven. Ik heb er geen last van en kan melkeiwit goed verdragen. Daarbij kookte ik wat aardappels in de micro cook en ik maakte een salade van ijsbergsla, komkommer, augurk, cherrytomaatjes en een gekookt eitje. De sladressing is van de Amelander, deze heb ik gekocht bij de Jumbo en is gluten-en lactosevrij, deze vind je in de koeling.


Vrijdag 12-06-20:
Omdat we het weekend eters kregen ben ik naar de slager geweest en kocht ik heerlijke ossenhaas en ook deze lasagne. Ik had geen zin om vanavond te koken, we waren even naar Gorinchem geweest vanmorgen, voor het eerst hebben we weer geluncht op het terras. Heel veel was er al gereserveerd maar gelukkig konden we nog een plekje vinden. Mmm, echt even genoten zeg van het mooie weertje. Ik had twee kroketten op brood gegeten.

Op de verpakking van de lasagne stond met grote letters dat het lactose bevatte dus ik besloot om mijn lactase pilletjes van de Kruidvat in te nemen. Ik nam er voor de zekerheid 3 in, en ik heb gelukkig nergens last van gehad, en man wat was dat lekker! Hier kon ik voor mijn lactose-intolerantie altijd zo van genieten, die heerlijke romige bechamelsaus ertussen vind ik nog het aller lekkerst. 


Zaterdag 13-06-20:
Vanmorgen zat ik al om half 10 bij de kapper. Het was hoog nodig want ik was sinds November niet meer geweest. Er is een flink stuk af gegaan en ik ben er weer helemaal happy mee!

Daarna zijn onze schoonouders met onze zoon wezen fietsen en hebben ze hier in het zonnetje geluncht. Ik had een hele grote pan tomatensoep gemaakt en wat kaiserbroodjes afgebakken.

’s Middags zijn we naar Hoppies geweest met vrienden, daar heb je een heerlijk terras en heel veel plek voor kinderen om te spelen. Onze zoon genoot ervan, en wij ook. Daarna zijn we thuis nog even de keuken in gedoken. Ik had carpaccio vooraf, deze heb ik kant en klaar bij de slager gekocht. Er zat een heerlijke honing mosterd dressing over en spekjes.

Als hoofdgerecht hadden we een tuinkruiden risotto, salade met feta (Dodoni, kijk voor jezelf of je deze verdragen kan), aardappel spiralen en ossenhaas gebakken in flora boter en af geblust met Vieux.


Als toetje hadden we twixtaart, ohh wat was deze lekker, en ik heb er ook heel veel reacties op gekregen via mijn stories op instagram en facebook dus ik hoop hem deze week nog uit te werken zodat jullie aankomend weekend ook aan de slag kunnen.

Ik maakte ook nog sangria met Freixenet Sangria Red, likeur 43 en sinas en een mocktail van de nieuwe groene thee citrus siroop van ‘Van de Boom’. Deze heb ik gekregen en ik weet nu al dat we deze ook vaker gaan kopen, hij is super lekker en zo heb je altijd een lekker drankje in huis. Je voegt wat vers fruit toe en je hebt een heerlijke mocktail. En als afsluiter deden we natuurlijk een paar potjes kolonisten, waarvan ik er eindelijk weer eens een keer één won. 


Zondag 14-06-20:
Vanavond kwamen er ook weer vrienden eten, en we hadden weer een heerlijke avond. De kids hebben samen heerlijk gespeeld en wij genoten van het zonnetje. Als voorgerecht aten stokbrood die ik zelf afgebakken had met zelfgemaakte tapenade, lactosevrije roomkaas met kruiden en ik had kant en klare kruidenboter gekocht die ik zelf dan niet mocht. En we aten de tomatensoep die ik gister al maakte, deze hoefde ik alleen nog maar even op te warmen. 

Als hoofdgerecht had ik kip gevuld met haverspread van Oatly, deze had ik gekruid en gewikkeld in katenspek. Deze komt binnenkort weer online. Daarbij bakte ik verse Vlaamse frietjes, ik maakte lactosevrije satésaus en dezelfde salade als die van gister.

En het toetje bestond ook weer uit lactosevrije twixtaart. Mmmmmm!!!