Spoom bosvruchten lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 8 personen.
Een spoom is een tussengerecht om de maaltijd even te laten zakken. Maar het kan natuurlijk ook na het eten geserveerd wordt als je niet zoveel gangen hebt. Maar de Kerst staat er om bekend dat er heel veel gegeten wordt dus vond ik deze spoom er wel bij passen. Wij hebben afgelopen week ook met alle vrienden bij ons gegeten. Iedereen maakt altijd wat lekkers, de ene keer doen we een 4 gangen menu, en het andere jaar maakt iedereen weer allemaal kleine hapjes. Deze keer hadden we een 4 gangen menu. Dus had ik voor een heerlijke spoom voor tussendoor gezorgd. En het was een groot succes, erg lekker! Hou je niet zo van bosvruchten? Gebruik dan ander sorbetijs, de Albert Heijn heeft ze ook in de smaken citroen en mango. Garneer met het zogenoemde fruit en je hebt een andere spoom als vorig jaar haha maar wel net zo simpel.
*Fructosearm: Helaas niet fructosevrij.

Totale tijd5 minuten

 1 fles champagne
 1 bakje bos­vruch­ten sor­bet­ijs AH
 16 frambozen vers/ontdooid

1

Zet 8 champagneglazen klaar. Zorg dat de champagne goed koud is. Schenk de glazen iets meer dan de helft vol.

2

Voeg nu de bolletjes sorbetijs toe. Doe er wat verse of uit de diepvries ontdooide frambozen in. Zet er een leuk rietje of lange lepel in en tadaaaa! Genieten maar. Super simpel, maar past wel heel goed bij de feestdagen.

Ingredienten

 1 fles champagne
 1 bakje bos­vruch­ten sor­bet­ijs AH
 16 frambozen vers/ontdooid

Stappen

1

Zet 8 champagneglazen klaar. Zorg dat de champagne goed koud is. Schenk de glazen iets meer dan de helft vol.

2

Voeg nu de bolletjes sorbetijs toe. Doe er wat verse of uit de diepvries ontdooide frambozen in. Zet er een leuk rietje of lange lepel in en tadaaaa! Genieten maar. Super simpel, maar past wel heel goed bij de feestdagen.

Spoom bosvruchten lactosevrij