Frietjes met Italiaanse kruiden uit de oven lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.

Dat ik dit recept nog niet op de site heb staan snap ik niks van. Deze kunnen natuurlijk niet ontbreken als bijgerecht op de site. Ze blijven vaak wat slap maar daar vond ik een oplossing op, ik was op google aan het snuffelen en toen kwam ik bij kookidee op dit recept (zie onderaan dit recept). Ik heb het gehalveerd en iets aangepast. Frietjes waren heerlijk.

Ik weet dat alle frietjes altijd lactosevrij zijn, maar ik wilde dit recept toch met jullie delen omdat het zo ontzettend simpel is om ze te maken uit de oven. En ik voegde er heerlijke verse Italiaanse kruiden aan, deze vind je in de koeling bij de peterselie.

*Fructosearm: Als je geen tarwe kan verdragen gebruik dan glutenvrije bloem of speltbloem.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd35 minutenTotale tijd45 minuten

 500 g aardappels
 zonnebloemolie
 1 zakje Italiaanse kruidenmix (vers koeling)
 grof zeezout
 2 eetl bloem

1

Verwarm je oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

2

Boen je aardappels goed af onder de kraan.

3

Snij de aardappels in dikke plakken van ongeveer 1 cm.

4

En snij daarna in lange frietjes.

5

Doe de frietjes in een vergiet en spoel ze even goed af onder de kraan. En dep ze daarna goed droog met een theedoek.

6

Leg de frietjes in een ovenschaal en schenk er een flinke scheut zonnebloemolie overheen. Roer goed door elkaar zodat alle frietjes bedekt zijn met de olie.

7

Verdeel er dan de bloem overheen, en roer alles nogmaals door elkaar. Voeg een flinke snuf grof zeezout toe.

8

Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de frietjes overheen. Haal de Italiaanse kruiden van de takjes en snij eventueel een beetje fijn. En strooi er overheen.

9

Bak de frietjes nu eerst 20 minuten.

10

Na 20 minuten haal je ze er even uit, en draai ze om met een vork.

11

Verhoog de oven naar 220 graden hete lucht en bak ze nu nog 15 minuten tot ze gaar zijn.

12

En serveer er een flinke klodder mayonaise bij.

13


Knapperige ovenfrietjes - Kookidee

Ingredienten

 500 g aardappels
 zonnebloemolie
 1 zakje Italiaanse kruidenmix (vers koeling)
 grof zeezout
 2 eetl bloem

Stappen

1

Verwarm je oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

2

Boen je aardappels goed af onder de kraan.

3

Snij de aardappels in dikke plakken van ongeveer 1 cm.

4

En snij daarna in lange frietjes.

5

Doe de frietjes in een vergiet en spoel ze even goed af onder de kraan. En dep ze daarna goed droog met een theedoek.

6

Leg de frietjes in een ovenschaal en schenk er een flinke scheut zonnebloemolie overheen. Roer goed door elkaar zodat alle frietjes bedekt zijn met de olie.

7

Verdeel er dan de bloem overheen, en roer alles nogmaals door elkaar. Voeg een flinke snuf grof zeezout toe.

8

Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de frietjes overheen. Haal de Italiaanse kruiden van de takjes en snij eventueel een beetje fijn. En strooi er overheen.

9

Bak de frietjes nu eerst 20 minuten.

10

Na 20 minuten haal je ze er even uit, en draai ze om met een vork.

11

Verhoog de oven naar 220 graden hete lucht en bak ze nu nog 15 minuten tot ze gaar zijn.

12

En serveer er een flinke klodder mayonaise bij.

13

Frietjes met Italiaanse kruiden uit de oven lactosevrij