Amandelspijs lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze amandelspijs kun je het beste in een keukenmachine maken. Dan is het zo'n makkelijk klusje, het staat in ongeveer 10 minuten op tafel. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de spijs 8 uur gekoeld bewaard moet worden. Zodat alle smaken er goed in kunnen trekken. Je hebt hem wel zo gemaakt, maar je kunt er niet gelijk mee aan de slag.
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij. Amandelen bevatten veel fructose.

Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 200 g blanke amandelen
 200 g suiker
 1 ei (L)
 1 citroen

1

Doe de blanke amandelen in de keukenmachine en maal fijn, maar niet te lang anders scheid de olie zich van de amandelen.

2

Was de citroen even af en rasp nu met een (kaas) rasp de citroen en snij de citroen doormidden. Als je van citroen houd knijp je deze helemaal uit, anders voor de helft.

3

Doe vervolgens het ei, de suiker, citroenrasp en het citroensap erbij. En maal het net zolang totdat het uit zichzelf een bal vormt.

4

Als goed is heb je nu 500 gram amandelspijs. Pak een stukje vershoudfolie en druk het amandelspijs hierop in een rechthoek. Pak het amandelspijs in en zet voor minimaal 8 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

5

Mmm, ik weet zeker dat je dit lekker gaat vinden. De kant en klare amandelspijs van dr. Oetker (300 gram, kan sporen van melk bevatten) waar je alleen nog maar een half ei aan toe hoef te voegen kun je ook gebruiken als je dit teveel werk vind. Maar ik vind het echt het proberen waard.

Ingredienten

 200 g blanke amandelen
 200 g suiker
 1 ei (L)
 1 citroen

Stappen

1

Doe de blanke amandelen in de keukenmachine en maal fijn, maar niet te lang anders scheid de olie zich van de amandelen.

2

Was de citroen even af en rasp nu met een (kaas) rasp de citroen en snij de citroen doormidden. Als je van citroen houd knijp je deze helemaal uit, anders voor de helft.

3

Doe vervolgens het ei, de suiker, citroenrasp en het citroensap erbij. En maal het net zolang totdat het uit zichzelf een bal vormt.

4

Als goed is heb je nu 500 gram amandelspijs. Pak een stukje vershoudfolie en druk het amandelspijs hierop in een rechthoek. Pak het amandelspijs in en zet voor minimaal 8 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

5

Mmm, ik weet zeker dat je dit lekker gaat vinden. De kant en klare amandelspijs van dr. Oetker (300 gram, kan sporen van melk bevatten) waar je alleen nog maar een half ei aan toe hoef te voegen kun je ook gebruiken als je dit teveel werk vind. Maar ik vind het echt het proberen waard.

Amandelspijs lactosevrij