Satéballetjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 15 satéballetjes.
Deze satéballetjes zijn lekker voor bij het avondeten maar passen ook bij een heerlijke borrelavond. Serveer er een beetje lactosevrije satésaus (Remia, Dwaja, Suzi Wan, pindasaus Aldi of zelfgemaakte satésaus) bij en aanvallen maar. Maar een flinke klodder mayonaise is natuurlijk ook hartstikke lekker. Prik er een cocktailprikker in zodat je ze makkelijk kunt vast pakken.
Fructosearm: Vervang de ui door het groen van een lente-ui. Laat het teentje knoflook weg. Vervang de ketjap door sojasaus. Kun je ook geen pindakaas verdragen? Gebruik dan tahin (sesampasta).

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 1 kleine ui
 1 teentje knoflook
 1 eetl verse/gedroogde peterselie
 2 eetl pindakaas
 2 eetl ketjap manis
 halve theel sambal oelek
 2 beschuiten (of 16 gram paneermeel)
 scheutje olijfolie

1

Snij de ui fijn en pers de knoflook uit (eventueel in de keukenmachine). Snij de peterselie fijn.

2

Doe het gehakt in een kom en voeg de pindakaas, ketjap, sambal, peterselie, ui en de knoflook toe.

3

Zeef daarboven de beschuiten (of gebruik ongeveer 16 gram paneermeel). En kneed nu alles tot een mooi smeuïg gehaktmengsel.

4

Draai hier mooie satéballetjes van. Maak de olijfolie warm in de pan. En bak de satéballetjes nu op een niet te hoog vuur mooi bruin. Serveer met satésaus (Remia, Dwaja, Suzi Wan, pindasaus Aldi of zelfgemaakte satésaus). Maar een lekkere klodder mayonaise doet het ook altijd goed.

Ingredienten

 1 kleine ui
 1 teentje knoflook
 1 eetl verse/gedroogde peterselie
 2 eetl pindakaas
 2 eetl ketjap manis
 halve theel sambal oelek
 2 beschuiten (of 16 gram paneermeel)
 scheutje olijfolie

Stappen

1

Snij de ui fijn en pers de knoflook uit (eventueel in de keukenmachine). Snij de peterselie fijn.

2

Doe het gehakt in een kom en voeg de pindakaas, ketjap, sambal, peterselie, ui en de knoflook toe.

3

Zeef daarboven de beschuiten (of gebruik ongeveer 16 gram paneermeel). En kneed nu alles tot een mooi smeuïg gehaktmengsel.

4

Draai hier mooie satéballetjes van. Maak de olijfolie warm in de pan. En bak de satéballetjes nu op een niet te hoog vuur mooi bruin. Serveer met satésaus (Remia, Dwaja, Suzi Wan, pindasaus Aldi of zelfgemaakte satésaus). Maar een lekkere klodder mayonaise doet het ook altijd goed.

Satéballetjes lactosevrij