Heerlijke lactosevrije kruidenboter voor op een stokbroodje. Een super handige tip die ik laatst kreeg, is dat je beter Becel light voor op brood kunt gebruiken. Deze is makkelijker smeerbaar. Dat ik daar zelf nooit opgekomen ben. Tips krijgen is altijd fijn zeggen we dan maar. Voorheen gebruikte ik altijd wajang boter, maar ik heb het recept nu iets aangepast.
En als je nou geen zin hebt om de kruidenboter zelf te maken, dan kun je ook de plantaardige kruidencreme bij de Jumbo kopen. Die ligt meestal bij alle verse kazen in de koeling. Die is ook heel erg lekker, en makkelijk smeerbaar. En iemand anders proeft echt geen verschil. Hier vinden ze hem ook altijd heel lekker.
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij omdat het knoflook bevat.
Haal de boter uit de koelkast.
Pers de knoflook uit en voeg samen met het scheutje citroensap, bieslook, peterselie, zout en peper aan de boter toe en roer alles goed door met een lepel.
Doe de kruidenboter in een mooi schaaltje en serveer gelijk of zet in de koelkast.
Garneer met verse peterselie of bieslook. Serveer er een lekker net afgebakken stokbrood bij. Bijna alle afbak stokbroden zijn lactosevrij. Maar kijk natuurlijk altijd even goed op de verpakking.
Tip: Heb je geen knoflook in huis? Gebruik dan knoflookpoeder naar smaak.
Ingredienten
Stappen
Haal de boter uit de koelkast.
Pers de knoflook uit en voeg samen met het scheutje citroensap, bieslook, peterselie, zout en peper aan de boter toe en roer alles goed door met een lepel.
Doe de kruidenboter in een mooi schaaltje en serveer gelijk of zet in de koelkast.
Garneer met verse peterselie of bieslook. Serveer er een lekker net afgebakken stokbrood bij. Bijna alle afbak stokbroden zijn lactosevrij. Maar kijk natuurlijk altijd even goed op de verpakking.
Tip: Heb je geen knoflook in huis? Gebruik dan knoflookpoeder naar smaak.