Kaassoufflé lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 stuks.
Ik wist niet dat het zo makkelijk was om kaassoufflé's te maken. Een paar plakken bladerdeeg, Goudse kaas/ belegen tot oude kaas/ Parmezaanse kaas/ kaas Kees/ Wilmersburger (plantaardige kaas), paneermeel en een ei. En als je van een ham kaassoufflé houdt, ook een paar plakjes ham. Ik bestelde hem vaak in de friettent. Nu ga ik altijd voor safe en bestel een frikandel. Maar thuis kan ik nu iets meer variëren met de snacks. Heerlijk toch? Benieuwd welke kaas je kan eten met een lactose-intolerantie? Kijk naar de blog onderaan van dit recept. Test voor jezelf wat je verdragen kan.
*Fructosearm: Als je ook gevoelig bent voor tarwe gebruik dan glutenvrije paneermeel en zelfgemaakte bladerdeeg met speltbloem.

Voorbereidingstijd12 minutenKook tijd3 minutenTotale tijd15 minuten

 4 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Lidl/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 paneermeel
 1 ei
 2 grote plakken Goudse kaas/ belegen tot oude kaas/ Parmezaanse kaas/ kaas Kees/ Wilmersburger (plantaardige kaas)
 eventueel 4 plakjes ham
 Hela kruidenketchup / mayonaise of fritessaus

1

Haal 4 plakken bladerdeeg uit de diepvries en laat even ontdooien.

2

Zet een bakje met paneermeel klaar. Klop een ei los in een schaaltje.

3

Bedek de helft van de bladerdeeg met een helft van een plak kaas, scheur deze doormidden. Hou je van veel kaas? Gebruik dan meer. Vouw dicht, en druk de rand dicht met een vork.

4

Smeer met een kwastje het los geklopte ei over de bladerdeeg en haal beide kanten door het paneermeel.

5

Verwarm de frietpan en bak de kaassoufflé in ongeveer 2-3 minuutjes. Kijk uit, want het gaat heel snel. En wil je een ham-kaassoufflé? Leg een plakje ham op de kaas en frituren maar. Serveer met Hela curry kruidenketchup of mayonaise.

kaassouflé


Kaas eten met een lactose-intolerantie

Ingredienten

 4 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Lidl/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 paneermeel
 1 ei
 2 grote plakken Goudse kaas/ belegen tot oude kaas/ Parmezaanse kaas/ kaas Kees/ Wilmersburger (plantaardige kaas)
 eventueel 4 plakjes ham
 Hela kruidenketchup / mayonaise of fritessaus

Stappen

1

Haal 4 plakken bladerdeeg uit de diepvries en laat even ontdooien.

2

Zet een bakje met paneermeel klaar. Klop een ei los in een schaaltje.

3

Bedek de helft van de bladerdeeg met een helft van een plak kaas, scheur deze doormidden. Hou je van veel kaas? Gebruik dan meer. Vouw dicht, en druk de rand dicht met een vork.

4

Smeer met een kwastje het los geklopte ei over de bladerdeeg en haal beide kanten door het paneermeel.

5

Verwarm de frietpan en bak de kaassoufflé in ongeveer 2-3 minuutjes. Kijk uit, want het gaat heel snel. En wil je een ham-kaassoufflé? Leg een plakje ham op de kaas en frituren maar. Serveer met Hela curry kruidenketchup of mayonaise.

kaassouflé

Kaassoufflé lactosevrij