Italiaanse gehaktballetjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 20 gehaktballetjes.

Ik bak mijn gehaktballetjes al jaren naar het ouderwetse recept van mijn moeder. Maar nu mocht ik deze Italiaanse kruiden gratis proberen van Euroma. Ik kocht de Indiase kruiden van Euroma al eerder en daar was ik erg over te spreken. Ik gebruikte deze om de kip mee te kruiden maar het is ook heerlijk met bonen en vis.

Deze Italiaanse kruiden voegde ik extra toe aan het gehakt. Maar ook voegde ik het toe aan stukjes kippendijfilet. Ook een aanrader hoor. Je geeft in no time een lekkere twist aan je gerecht. Mmm de balletjes zijn heerlijk voor bij de borrel en wat dacht je om te serveren bij het avondeten.

*Fructosearm: Kijk voor jezelf hoeveel kruiden je verdragen kan. Als je ook geen tarwe kan verdragen gebruik dan glutenvrije paneermeel.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd30 minuten

 500 g half om half gehakt
 1 eetl tomatenpuree
 1 ei
 3 beschuiten (24 gram paneermeel)
 2 eetl Italiaanse kruiden gehakt Euroma
 halve theel zout
 klontje wajang/plantenmargarine AH/ vloeibare plantaardige boter
 eventueel een scheutje water voor de jus

1

Doe het gehakt in een schaaltje. Zeef de beschuiten boven het gehakt, of gebruik het paneermeel. En voeg de Italiaanse kruiden, zout, tomatenpuree en het ei toe.

2

Kneed alles goed door elkaar. En draai er gehaktballetjes van, net zo groot als jij wilt. Ik maak ze net zo groot als een walnoot, dat vinden wij het lekkerst.

3

Doe het klontje lactosevrije boter in de koekenpan of hapjespan en laat smelten.

4

Voeg de gehakballetjes toe, en bak er rondom er een lekker korstje aan. Eetsmakelijk!!

5

6

Voeg op het einde nog een klein beetje water toe en breng aan de kook. Zo krijg je er ook nog een lekkere lactosevrije jus bij.

7

Ingredienten

 500 g half om half gehakt
 1 eetl tomatenpuree
 1 ei
 3 beschuiten (24 gram paneermeel)
 2 eetl Italiaanse kruiden gehakt Euroma
 halve theel zout
 klontje wajang/plantenmargarine AH/ vloeibare plantaardige boter
 eventueel een scheutje water voor de jus

Stappen

1

Doe het gehakt in een schaaltje. Zeef de beschuiten boven het gehakt, of gebruik het paneermeel. En voeg de Italiaanse kruiden, zout, tomatenpuree en het ei toe.

2

Kneed alles goed door elkaar. En draai er gehaktballetjes van, net zo groot als jij wilt. Ik maak ze net zo groot als een walnoot, dat vinden wij het lekkerst.

3

Doe het klontje lactosevrije boter in de koekenpan of hapjespan en laat smelten.

4

Voeg de gehakballetjes toe, en bak er rondom er een lekker korstje aan. Eetsmakelijk!!

5

6

Voeg op het einde nog een klein beetje water toe en breng aan de kook. Zo krijg je er ook nog een lekkere lactosevrije jus bij.

7

Italiaanse gehaktballetjes lactosevrij