Hartige paaseieren lactosevrij

Dit recept is voor 2 personen.
De paasdagen komen steeds weer dichterbij. Het is namelijk volgend weekend al. Dus ben ik even aan de slag gegaan om nog wat lekkere lactosevrije recepten te verzinnen. En daar is dit er één van.  Heerlijke hartige paaseieren gevuld met zalm en spekjes. Deze combinatie vind ik zo heerlijk. En ze zijn super leuk om te maken. Let op de bladerdeeg dat deze geen roomboter bevat.
*Fructosearm: Gebruik zelfgemaakte bladerdeeg van speltbloem als je geen tarwe kan verdragen. Gebruik echt maar een snufje peper.

 3 velletjes bladerdeeg Jumbomerk/Ahmerk/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten) (GEEN roomboter)
 2 eetl roomkaas MinusL/Arla lactofree/Violife plantaardig
 1 eetl verse of gedroogde bieslook
 snufje zout
 snufje peper
 gerookte zalm (naar smaak)
 spekjes (naar smaak)
 4 cherrytomaatjes
 scheutje lactosearme melk Minusl/Campina/Arla lactofree of plantaardige melk
 oregano

1

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 25 minuten).

3

Snij met je mes 3 ovale vormen uit het bladerdeeg. Maak van de overgebleven randjes nog een ovale eivorm. Dat kun je heel makkelijk vormen met je handen, en druk het een beetje plat. Zo heb je 4 ovaal vormige bladerdeeg velletjes.

4

Smeer de lactosearme of lactosevrije roomkaas op 2 velletjes bladerdeeg, en laat de randjes vrij.

5

Snij wat bieslook fijn en leg dit op de roomkaas. Strooi er een snufje zout en peper overheen. Snij de cherry tomaatjes in schijfjes en verdeel hierover. En verdeel ook de gerookte zalm en wat spekjes eroverheen.

6

Pak de andere ovaal-vormige bladerdeeg velletjes en leg op de belegde stukjes bladerdeeg. Duw de randjes met een vork dicht. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de hartige paaseieren voorzichtig op de bakplaat. Doe wat lactosearme of plantaardige melk in een schaaltje en smeer met behulp van een kwastje de bladerdeeg hapjes in. Strooi er nog wat fijn gesneden bieslook en oregano overheen.

7

Bak de hartige paaseieren in ongeveer 25 minuten gaar. En aanvallen maar!!

Ingredienten

 3 velletjes bladerdeeg Jumbomerk/Ahmerk/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten) (GEEN roomboter)
 2 eetl roomkaas MinusL/Arla lactofree/Violife plantaardig
 1 eetl verse of gedroogde bieslook
 snufje zout
 snufje peper
 gerookte zalm (naar smaak)
 spekjes (naar smaak)
 4 cherrytomaatjes
 scheutje lactosearme melk Minusl/Campina/Arla lactofree of plantaardige melk
 oregano

Stappen

1

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 25 minuten).

3

Snij met je mes 3 ovale vormen uit het bladerdeeg. Maak van de overgebleven randjes nog een ovale eivorm. Dat kun je heel makkelijk vormen met je handen, en druk het een beetje plat. Zo heb je 4 ovaal vormige bladerdeeg velletjes.

4

Smeer de lactosearme of lactosevrije roomkaas op 2 velletjes bladerdeeg, en laat de randjes vrij.

5

Snij wat bieslook fijn en leg dit op de roomkaas. Strooi er een snufje zout en peper overheen. Snij de cherry tomaatjes in schijfjes en verdeel hierover. En verdeel ook de gerookte zalm en wat spekjes eroverheen.

6

Pak de andere ovaal-vormige bladerdeeg velletjes en leg op de belegde stukjes bladerdeeg. Duw de randjes met een vork dicht. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de hartige paaseieren voorzichtig op de bakplaat. Doe wat lactosearme of plantaardige melk in een schaaltje en smeer met behulp van een kwastje de bladerdeeg hapjes in. Strooi er nog wat fijn gesneden bieslook en oregano overheen.

7

Bak de hartige paaseieren in ongeveer 25 minuten gaar. En aanvallen maar!!

Hartige paaseieren lactosevrij