Vakantie tips

Vakantie-Tips:
Wij zijn dit jaar al vroeg op vakantie geweest. En ik heb weer een paar dingen geleerd om onbezorgd te genieten zonder lactose. Ik heb één keer flink last gehad omdat ze me verkeerd hadden begrepen in de pizzeria. Ik had een pizza met Parmezaanse kaas en peperoni besteld. En ik kreeg geen peperoni en de kaas was geen Parmezaanse. Ik voelde het al opkomen ik was gelijk helemaal chagrijnig. Daar kun je dus helemaal niks aan doen, maar het is wel heel vervelend. Maar voor de rest heel de vakantie geen last gehad, gelukkig.

Je gaat op vakantie en neemt mee qua voedsel:

– neem wat sneetjes brood mee van thuis voor de heen vlucht/ lactosevrij houdbaar toetje van alpro
– rijstwafels (caramel of gewone), knackebrod, Zweedse broodjes Holger (jumbo verkrijgbaar), brood van Schär (dat kun je een paar dagen bewaren dus dat is ideaal)
– mini jammetjes, pot pindakaas
– eventueel zakje chips, pinda’s (kun je ook in je vakantieland kopen)
– zakjes mix zoals bami, macaroni enz.
– kleine pakjes soja melk (kun je ook in je vakantieland kopen)

Als je in het buitenland eten wilt kopen, waar let je dan op?
– kijk uit met dranken met melk (hier in Nederland zijn dat taksi, rivella en verschillende soorten likeur)
– ga op zoek naar de plantaardige producten zoals soja producten in de winkel (soy products in het engels vertaald)
kijk bij alle broodsoorten altijd op de verpakking ik heb de afgelopen vakantie veel ciabatta brood op. We hadden ook veel ontbijt op bij de hotels. Vraag het na bij je hotel of het lactosevrij is (eventueel al bij de boeking zodat ze er rekening mee kunnen houden) en als het niet lactosevrij is heb ik altijd crackers, rijstwafels of brood van Schär mee en jam of pindakaas zodat je altijd wat kunt eten
may contain traces betekend vertaald dat er sporen van melk in kun zitten, dus kun je dat niet hebben laat staan en ga verder op zoek

Uiteten:
– geef het altijd gelijk aan in het restaurant, “I have a lactose intolerance, i can not tolerate milk”, ze kunnen dan producten weglaten of vervangen met iets wat je wel mag. Het verschilt erg per restaurant hoe goed je geholpen wordt maar dat is hier in Nederland ook
– vervang dus bijvoorbeeld de kaas of mozzarella op je pizza door oude kaas of parmezaanse kaas (als je dat verdragen kan)
– bestel altijd zonder saus (dan weet je zeker dat je er geen last van gaat krijgen)
– in de meeste landen kun je gewoon Engels spreken zo niet, ga voorbereid op vakantie. Google naar de vertaling van lactose intolerantie of bekijk hier de verschillende soorten vertalingen bij lactosevrijgenieten.nl
– neem je lactase pilletjes in als je twijfelt
– ik kan frietjes altijd wel hebben, dus na elke vakantie kan ik ook een paar weken geen friet meer zien haha

Neem je lactase pilletjes mee die bij jou het beste werken:
Ik heb in 2 weken tijd 9 kerutabs op, 3 per maaltijd dat kon ik hebben maar dat is bij iedereen weer anders. Ik neem ze in als ik twijfel bij een gerecht. En als ik zin heb in een heerlijk toetje. Bekijk hier welke soorten je allemaal kunt kopen.

Disolact once-a-day:
Disolact once-a-day is een probiotisch voedingssupplement op basis van 6 speciaal geselecteerde probiotische lactaseprecursoren.
Aanwijzingen voor gebruik: Disolact once-a-day moet dagelijks, één capsule per dag, ingenomen worden met wat water. Minimaal vijf dagen gebruiken alvorens effect te verwachten.
Dit voedingssupplement is sinds kort verkrijgbaar bij disolut.com, zelf heb ik er nog geen ervaring mee. Maar al wel veel positieve reacties gelezen. En wat is dit fijn voor als je op vakantie gaat, echt even onbezorgd genieten.

Vliegen:
KLM: Lactose arme maaltijd: deze maaltijd bevat geen zuivelproducten. Ze kunnen echter helaas niet garanderen dat de maaltijd 100% lactosevrij is. (Maar dat vermelden ze er voor de zekerheid bij, zodat ze nooit klachten kunnen krijgen.) Bij het reserveren van uw reis kunt u uw voorkeur aangeven.
Transavia: Je vliegt meestal met Transavia voor een kortere vlucht. Dus neem wat brood mee van thuis. Je kunt daar kopen: pringles, noodles (kan melk bevatten).
TUI: Volgt u een dieet of wilt u een speciale maaltijd, bijvoorbeeld vanwege uw religie? Op vluchten naar verre bestemmingen kunt u al uw wensen aangeven. Ze zorgen voor een aangepaste maaltijd als u uw verzoek drie werkdagen van te voren hebt doorgegeven. Dit kan via uw reisbureau of het Contact Center, 0900-8847, 70 ct. per gesprek.
Bij een kortere vlucht kun je daar kopen: vegetarische pasta, noodles (kan melk bevatten), cup a soup tomaat (kan melk bevatten), gezouten pinda’s, naturel chips Tyrrells Lightly Salted.

Ik hoop dat ik je genoeg tips heb gegeven om onbezorgd te genieten van een heerlijke vakantie. Geniet ervan!! 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *