Dieetbevestiging belastingdienst

Ik kreeg onlangs een bericht van Mirjan, budgetconsulent van Het Portemonneetje. Ze kwam met de tip dat het lactosevrije dieet op de lijst van de belastingdienst voor aftrekposten bij de inkomstenbelasting staat. Omdat sommige melkvervangers best duur zijn is het toch mooi mee genomen.

De dieetbevestiging is te downloaden via de site van de belastingdienst en levert een aftrek op van €200,-. Klik deze dieetbevestiging 2020 of dieetbevestiging van 2021 aan en print uit. Vul alles in, je vind het bij overige dan voedselovergevoeligheid en daar staat dan achter bij lactosebeperkt/lactosevrij (38) bij. De arts of diëtist moeten het ook invullen en ondertekenen en dan is het geldig. Stuur het via de post, of mail het naar jou belastingkantoor. Het adres van jou belastingkantoor kun je ook op de website van de belastingdienst vinden.

Houd er wel rekening mee dat je onder een bepaalde drempel van je inkomen moet zitten om er recht op te hebben. Hier vind je er meer over bij de belastingdienst zelf. 

Ik hoop dat je hiermee genoeg geïnformeerd bent. Succes!!